Praegu saab Saksamaal valimisõiguse 18-aastaselt, mis on Niebeli sõnul täiesti kohatu. Samas ei täpsustanud minister, millal peaks tema arvates lastele valimisõiguse andma, vahendab The Local.

Vaba demokraatliku partei (FDP) poliitik Niebel ütles, et vanemad võivad võtta vastutuse laste hääletamise kontrollimise eest või isegi hääletada nende eest. See annaks perekondadele tugevama poliitilise hääle ning sunniks poliitikuid laste ja perekondadega rohkem arvestama.

Niebel nentis, et Saksamaa 17 miljonil üle 65-aastasel valimistel osalemise keelamine oleks absurdne, kuid riigi elanikkonnast kuuendiku moodustavate laste kõrvalejätmine kiidetakse ilma küsimusi esitamata heaks.

Niebeli idee kutsus esile konstitutsioonilisi vastuväiteid tema kolleegidelt.

Kristlik-demokraatliku liidu (CDU) esindaja Ingrid Fischbach ütles ajalehele Westdeutsche Allgemeine Zeitung, et keegi ei vaidle vastu idee veetlusele, kuid tegelikkuses on hääletamine privaatne asi ja põhiseaduse järgi ei tohi seda kellegi eest teha.

Fischbach lisas, et oleks keeruline kontrollida, kas vanemad teevad linnukese just sellesse lahtrisse, mille laps valinud on.

Saksamaa lasteliidu president Thomas Krüger ütles, et kuigi ta eelistaks valimisea alandamist 16 eluaastale ja lõpuks 14-le, pole ta nõus sellega, et vanemad võiksid laste eest hääletada.

Niebeli ideed toetas aga Saksamaa riikliku lastekaitseliidu esindaja Paula Honkanen-Schoberth, kelle sõnul peaks lastel olema valimisõigus sünnist peale. Honkanen-Schoberthi sõnul on lapsed sageli alahinnatud ning uuringud näitavad, et poliitika vastu tuntakse huvi juba alates kolmandast klassist.