Reichel spioneeris mitmeid aastaid peamiselt USA luure keskagentuuri (CIA) heaks, kuid pakkus hiljem oma teeneid ka venelastele, vahendab Der Spiegel.

Müncheni ülemmaakohus mõistis 32-aastase Reicheli neljapäeval süüdi riigireetmises ja teenistussaladuste avaldamises. Lisaks vangistusele karistatakse teda ka valimisõiguse äravõtmisega.

Reichel tunnistas oma süüd. Aastatel 2008-2014 andis Reichel CIA-le üle enam kui 200 täiesti salajast ja konfidentsiaalset BND dokumenti. Ta kasseeris selle eest sisse vähemalt 80 000 eurot. Raha pandi talle peamiselt Austrias surnud postkastidesse.

2014. aastal pöördus Reichel e-posti teel Vene salateenistuse poole ja saatis kolm BND dokumenti, mille hulgas oli süüdistuse järgi üks „väga väärtuslik“. Enne koostöö algust venelastega katkestas ta aga taas ise kontakti.

CIA-le edasi antud dokumentide hulgas oli andmepank välismaal töötavate Saksa agentide varju- ja õigete nimedega. Milliseid dokumente Reichel veel üle andis, pole teada. Sellest räägiti kohtus kinniste uste taga.

Motiivina nimetas Reichel igavust, pettumust ja alaväärtustamist töökohal.