Iisraeli kaitseministeeriumi esindaja sõnul on Iisraeli sõdureid tihti Saksamaal treenitud ning tihti on osaletud ühisõppustel Vahemerel. Sama kehtib ka ühise ohvitseriväljaõppe kohta Iisraelis. Kunagi varem ei ole aga Saksa sõdureid Iisraelis välja õpetatud, kirjutab Financial Times Deutschland.

Bunderwehri pilootide väljaõpetamine Iisraelis 65 aastat pärast holokausti, et minna missioonile islamiriiki, märgib uut taset Saksamaa ja Iisraeli sõjalises koostöös.

FTD andmetel osaleb koolitusel 15-20 Saksa sõjaväelast.

Koostöös Iisraeli lennundustööstusega hakatakse mehitamata lennukit Heron 1 tootma Saksamaal kontsernis Rheinmetall. Sügisel sõlmis Saksamaa kaitseministeerium Iisraeli lennundustööstusega liisingulepingu kolme Heron 1 hankimiseks. Mehitamata lennukid saadetakse Põhja-Afganistani Masar-e-Sharifi.

Niikaua, kuni Heronid Saksamaa relvastusse kuuluvad, õpetatakse Saksa sõdureid neid kasutama Iisraelis. Saksamaa ja NATO sõjaline koostöö Iisraeliga tekitab suurt pahameelt aga Araabiamaailmas.

Nädala alguses saatis Liibüa diktaatori Muammar Gaddafi poeg Saif al-Islam al-Gaddafi kirja Saksamaa liidukantslerile Angela Merkelile, milles nimetas suureks üllatuseks uudist, et liitvabariik tarnib Iisraelile allveelaeva ja kaks pealvee sõjalaeva. Gaddafi sõnul ei tohiks Berliin juudiriigile selliseid surmatoovaid kingitusi teha.