Põhja-Rein-Vestfaali ja Berliini 13- kuni 15-aastased õpilased saavad „Die Suche” (Otsing) nimelise värvilise koomiksi juuditapust, mida hakatakse kasutama ajalootundides, kirjutab briti ajaleht The Guardian.

Koomiks jutustab väljamõeldud juudiperekonnast, kes saadetakse Teise maailmasõja päevil koonduslaagrisse. Loos tuuakse välja tähtsamad Saksa natsionaalsotsialistide võimuloleku ajal toimunud faktid. Koomiksi loojad järgisid ajaloolisi sündmusi ja paljud pildid on ajalooliste fotode reprod.

Ühe koomiksi idee autori, Hollandi Anne Franki keskuse töötaja Julia Franzi arvates muudab koomiksi formaat selle sisu realistlikumaks ja noortele arusaadavamaks.

„Teismeliste teadmistes laiutavad tühimikud. Enamik teab Kolmandat Riiki (sks k Drittes Reich), kuid siiski on noorte seas selle teema kohta levinud palju müüte, eelarvamusi ja valesti mõistmisi,” selgitas Franz.

Juhul kui projekt osutub edukaks, võetakse koomiks kasutusele tervel Saksamaal. Raamat oli menukas oma sünnimaal Hollandis. Paralleelse projekti raames kasutatakse koomiksit juba Poola ja Ungari koolitundides.

Saksamaal täitub sel nädalal 75 aastat Hitleri kantsleriks saamisest ja võimule tulekust ning kardetakse, et noored ei ole huvitatud või mõistavad valesti seda tähtsat ajastut riigi ajaloos.