Süüdistus nõudis mehele 7,5- ja naisele 4,5-aastast vanglakaristust, vahendab RIA Novosti.

Lisaks sellele andis kohus korralduse nende vara konfiskeerimiseks ja määras 500 000-eurose trahvi.

54-aastane Andreas ja 48-aastane Heidrun Anschlag vahistati Saksamaal 2011. aasta oktoobris. 2012. aasta septembris esitati neile süüdistus salajases agenditegevuses ja dokumentide võltsimises.

Kumbki neist ei tunnistanud Venemaa heaks spioneerimist. Venemaa ei ole kinnitanud, et tegemist on tema agentidega, kuid on andnud paarile jaanuaris alanud kohtuprotsessi käigus konsulaarabi.

Kohtuprotsessi dokumentide järgi saabus paar Saksamaale aastatel 1988-1990. Nad rääkisid Ida-Euroopa aktsendiga, kuid väitsid, et on sündinud Lõuna-Ameerikas ja üles kasvanud Austrias.

Saksa ajaleht Die Welt teatas, et Anschlagide ülesanne oli värvata ja juhtida teisi agente, kes töötasid Saksamaal ja naaberriikides, ning nad edastasid oma agentide Euroopa Liidu ja NATO kohta kogutud informatsiooni Moskvasse.

Teadetekohaselt oli paari kõige kõrgetasemelisem värvatu, kes on avalikustatud, Hollandi diplomaat Raymond Poetaray, kes vahistati 2012. aprillis.

Poeteray, kelle Hollandi kohus mõistis selle aasta aprillis 12 aastaks vangi, sai konfidentsiaalse informatsiooni Venemaale üle andmise eest väidetavalt 90 000 eurot.

Prokuratuuri teatel kasutati salainformatsiooni üle andmiseks Venemaa välisluureteenistusele SVR salajasi kirjakaste, misjärel said Anschlagid nähtavasti edasisi instruktsioone raadio teel.

Saksamaa valitsus pöördus Venemaa poole ettepanekuga vahetada Anschlagid välja agentide vastu, kes töötasid Saksamaaga lähedalt seotud ajakirjandusväljaande heaks. Tehingut ei sündinud, aga meedias on spekuleeritud, et Anschlagid võidakse välja vahetada pärast kohtuprotsessi.