Esmaspäeval avaldatud intervjuus eitas von der Leyen, keda mõned peavad liidukantsler Angela Merkeli võimalikuks järeltulijaks, talle esitatud süüdistusi, vahendab Deutsche Welle.

„Ma võin plagiaadisüüdistused tagasi tõrjuda,“ ütles von der Leyen intervjuus Funke meediagrupile. Süüdistuse esitas internetiportaal VroniPlag, mis uurib akadeemilisi töid, et leida plagiaadijuhtumeid.

Plagiaadisüüdistustel on Saksamaal, kus akadeemilised tiitlid on eriti hinnas, suur vastukaja. Kaks endist ministrit, von der Leyeni eelkäija kaitseministriametis Karl-Theodor zu Guttenberg ja endine haridusminister Annette Schavan on pidanud ametist lahkuma, kui leiti, et nende doktoritöödes oli lõike, mis olid võetud teistest tekstidest.

„Pole midagi uut, et aktivistid internetis püüavad levitada kahtlusi poliitikute dissertatsioonide kohta,“ kommenteeris von der Leyen.

Von der Leyeni sõnul palus ta oma doktoritöö sõltumatul ekspertkomisjonil üle vaadata kohe, kui kuulis augustis, et seda kahtluse alla seatakse. „Nii palju, kui mina tean, töötavad eksperdid praegu selle kallal,“ ütles von der Leyen.