Saksamaa juutide kesknõukogu peasekretär Kramer teatas, et ta ei ole vastu raamatu taasavaldamisele, kuid seda tingimusel, et sellesse lisatakse kommentaarid, vahendab ETV24 Reutersi uudist.

Kramer avaldas samuti valmisolekut abistada kommentaaride kirjutamisel ning teatas oma kavatsusest teha Baieri liidumaa valitsusele, kellele kuuluvad "Mein Kampfi" autoriõigused, taotlus 1945. aastast kehtiva avaldamiskeelu mahavõtmiseks.

Tema sõnul tuleks "Mein Kampfi" müüa nii raamatukauplustes kui ka internetis, et seda võiksid osta ka teiste riikide elanikud.

Viimastel aastatel on mitmed ajaloolased, neist mitmed ka juudi päritolu, kutsunud Saksamaad kaotama teose avaldamiskeelu. Osaliselt on seda ka tehtud - teost lubatakse nüüd kasutada teaduslikel eesmärkidel, kuid tingimusel, et ostja tõestab oma kavatsused.

Baieri liidumaa on juba teatanud, et keeldub Krameri algatust vastu võtmast, kuna teoselt keelu mahavõtt ei leiaks maailma üldsuselt mõistmist.

"Mein Kampf" avaldati 1925. aastal ning see sisaldab teooriat aaria rassi üleolekust ning Hitleri viha juutide vastu. Pärast Hitleri võimuletulekut 1933. aastal muutus "Mein Kampf" kooliprogrammi kohustuslikuks osaks.