Schifferstadti linnas Ludwigshafeni lähedal pildistas günekoloog viimase kolme aasta jooksul kuni 3000 naist. Leiti rohkem kui 35 000 pilti, mida nüüd kontrollitakse. Süüdistatav oli rohkem kui kaks aastakümmet Schifferstadtis arst, teatab Der Focus.

56-aastast meesarsti võib oodata kuni aasta vabadusekaotust või rahatrahv.

Prokuratuuri teatel ei ole mingeid märke, et arst oleks neid pilte edasi levitanud, kuid päris kindel ei saavat selles veel olla. Samuti ei ole ühtegi juhtlõnga, et arst tegi neid pilte meditsiinilistel põhjustel.

Politsei sai vihje kahelt meditsiiniõelt augusti keskel. Nad hakkasid kahtlustama, sest arst tahtis alati patsientidega läbivaatuse ajal kahekesti olla.

Prokuratuuri sõnul ei näivat praegu, et arst oleks pannud kaamerad läbivaatustuppa. Ilmselt tegi ta fotod väikese digitaalkaameraga.

Arst ei ole veel süüdistusi kommenteerinud. Ta olevat, aga valmis politseinikke piltidel olevate isikute väljaselgitamisel aitama. Arst pani praksise kinni ning ei avaldanud soovi seda uuesti avada. Siis, kui pildil olevad patsiendid on kindlaks tehtud, antakse neile juhtunust teada. Seejärel on neil kolm kuud aega otsustada, kas nad tahavad kaebust esitada.