Saksamaa majandusajakiri Wirtschaftswoche teatas sel nädalavahetusel, et üha rohkem Saksa ettevõtteid keelavad populaarsete internetiteenuste kasutamise, sealhulgas Facebooki ja Twitteri, vahendab The Local.

„Enamikule meie töötajatest on paljud sotsiaalse meedia teenused turvakaalutlustel ligipääsmatuks tehtud,” ütles Commerzbanki esindaja.

„Kahjulikku tarkvara toodi vanasti sisse kõige rohkem e-posti kaudu. Tänapäeval tuleb seda kõige rohkem sotsiaalsete võrgustike kaudu,” kommenteeris infoturvaettevõtte Kaspersky esindaja Christian Fuchs.

Facebooki on oma kontorites keelanud ka näiteks Volkswagen ja HeidelbergCement.

Infotehnoloogilise turvalisuse kõrval on ettevõtetel selgelt muid põhjusid Facebooki keelamiseks. Kogu maailmas on Facebookil 500 miljonit kasutajat, neist 10 miljonit Saksamaal. USA-s läbi viidud uurimus näitas, et mitte ühtki teist lehekülge ei külastata sealsetes kontorites tihemini.

Autotootja Daimler tunnistas, et tööviljakusega seotud põhjustel võidakse mõningates kontorites suhtlusportaalidele ligipääsu piirata.

Turvafirma Clearswift viis hiljuti läbi uurimuse, millest selgub, et 56 protsenti sakslastest loevad iga päev tööl isiklikke e-kirju ja 40 protsenti kasutavad internetipanka. Üle kolmandiku kasutab suhtlusportaale ja ligi neljandik vaatab internetis videoid.

30 protsenti Saksa ettevõtetest kardavad, et piiramatu ligipääs suhtlusportaalidele mõjub negatiivselt tööviljakusele. 56 protsenti väidab siiski, et peamine põhjus mõnede veebilehtede blokeerimiseks on turvakaalutlused.