Saksa ajakirja Der Spiegel teatel kandis 16-aastane nooruk suus hambumust korrekteerivat plaati. Arstile ei meeldinud, et tema nimi Cihad - „püha sõda uskmatutega" - on otsene sõjakuulutus kõigile mittemoslemitele.

Lapse vanemad olid sellest keeldumisest šokeeritud, märkides, et panid lapsele sellise nime, kuna see meeldis neile. Ei teatata, kas antud intsidendi tõttu ka mingeid juriidilisi samme kavatsetakse astuda.

Baden-Württembergi liidumaa arstide palati esindajad astusid kolleegi kaitseks välja ja selgitasid, et arsti ei tohi sundida ühtegi patsienti ravima kui tegu ei ole just ekstreemolukorraga.

Hiljem hambaarst kahetses juhtunut ja tunnistas, et nooruk pole süüdi, et vanemad talle sellise ebatavalise nime on pannud.

Tegu pole esimese korraga kui Saksamaal on „džihaadi" ümber kära puhkenud. Üks Berliini perekonnaseisuametitest keeldus registreerimast Egiptusest pärit Saksa kodaniku Reda Seyami taotlust panna pojale Jihad nimeks.

Islami spetsialistide väitel on läänes kujunenud väärarusaam, nagu džihaad tähendaks vaid „moslemite püha sõda uskamtute vastu". See tähendab pigem hoopis „uskliku pingutusi religioosse tunnetuse ja vaimse kujunemise teel, püüdu jumalakartlikkuse poole".