81-aastane mees kogus juba üle 50 aasta ekspressionismi ning klassikalise modernismi aegadest kunstiteoseid, kirjutab ajaleht Der Südkurier. Üle maailma tuntud kunstnike graafika, joonistused ning litograafilises tehnikas tehtud pilti kadusid märkamata - kokku 93 nimetust.

Üleriigilise aktsiooni käigus konfiskeeriti 65 tööd. Nende koguväärtus on 1,6 miljonit eurot. Nüüdseks on 81-aastane oma kunstikogu ära müünud. Tal oli töid Pablo Picassolt, Vassili Kandinskylt, Lyonel Feiningerilt, Max Beckmannilt ja teistelt.

Pärast aasta eest toimunud esimest vargust, seisis politsei suure mõistatuse ees. Kunstikogujal läksid kaduma kaks kõrge kvaliteediga pilti, mis natuke aega enne seda ühelt näituselt tagasi anti. Politsei suunas oma uurimise ühele Kölnis elavale abielupaarile. Eriti paistis silma 45-aastane naine, kes kunstikogujaga mõned aastad sõbrunenud oli ning vahetevahel tema juures ööbis.

Naise korteri läbiotsimisel ei leitud kunstiteoseid vaid temast väidetavalt lahus elav abikaasa. Lahus elamise jutt osutus sama valeks nagu juhtiv positsioon kosmeetika alal. Oma külastuste ajal kunstikoguja juurde, lasi naine oma abikaasat majja. Politsei sõnul üüris abielupaar piltide transportimiseks sõidukeid.

Korterist leitud dokumendid viisid kunstiteoste pahaaimamatute ostjateni üle Saksamaa. Abielupaar tunnistas järk-järgult oma teod üles.