Dokumentide avalikustamisest kardetakse rahvusvahelist skandaali, seletas Muwaffaq al-Rubaie Kuveidi ajalehele al-Seyassah.

USA poolt ametisse määratud halduskogu on teatanud, et tema käsutuses on dokumendid, mis toovad ilmsiks Saddami režiimi korruptiivsuse.

“Ma olen isiklikult näinud mõningaid väga imelikke ja uskumatuid asju, mis heidavad varju mõnedele araabia ja välisriikide poliitikutele ja mõnedele islamitegelastele, kellega Saddam Hussein asju ajas ja keda ta püüdis ära osta. Paljud ülekanded on dokumenteeritud,” rääkis Rubaie.

“Me ei taha tekitada araabia maailmas ega väljaspool lärmi, mille põhjustaks nende meie käsutuses olevate saladokumentide avaldamine,” lisas ta.

Rubaie sõnul teeb halduskogu need dokumendid avalikuks üksnes koos teiste “väga ohtlike dokumentidega”, mida olevat tonnide kaupa. Mida need sisaldavad, ta ei öelnud.

Bagdadi ajaleht al-Mada avaldas jaanuaris artikli, kus naftaministeeriumi andmetele tuginedes oli ära toodud 46 isikut, firmat ja organisatsiooni Iraagis ja väljaspool, mis olevat saanud Saddamilt miljoneid barreleid naftat. Halduskogu tegi justiitsministeeriumile ülesandeks asja uurida.