Saddami sõnul olid nad segatud atentaati ning hukkamine oli igati põhjendatud, teatab The Telegraph.

Lisaks tunnistas Saddam, et andis käsu konfiskeerida hukatute maad ning hävitada nende põllud ja viljapuuaiad.

Teisipäeval esitas süüdistus tõestusena Saddami osalusest mõrvades presidendi dekreedi tema enda allkirjaga, milles ta kinnitab surmaotsused. Tegemist on kõige tõsisema süütõendiga, mis kohtule siiani esitatud.

Saddam ütles kohtule tunnistusi andes, et tema seitse kaaskohtualust, keda samuti inimsusevastastes kuritegudes süüdistatakse, ei peaks olema kohtupingis, kuna tema üksi on vastutav kõige eest.

„Miks te teiste üle kohut peate? Miks ma kinnitan, et see olin mina üksi? Sest mina kirjutasin dekreedile alla. Intsident juhtus minu vastu. Kui ma poleks tahtnud alla kirjutada, keegi ei oleks saanud mind sundida,“ ütles Saddam.

Kohtule näidati dokumente, millest nähtub, et 148 meest poodi üles, nende perekonnad aga küüditati kõrbe. Kõige väiksem küüditatu oli kolme kuu vanune beebi.

Saddam rääkis, kuidas tema autokolonn võeti 50 meetri pealt automaadi tule alla ja kuidas ta pääses eluga vaid tänu Allahi sekkumisele. Ühtlasi tegi ta kõik endast sõltuva, näitamaks, et tema oli Iraagis peremees.

„Mina olin võimul. Lihtsalt selle pärast, et asjad on muutunud, ei kavatse ma öelda, et teised on vastutavad,“ teatas ta.

Samas leidis ta, et hukkamised ja hoonete hävitamised olid seaduslikud ja põhjendatud.

Kui Saddam süüdi mõistetakse, ootab teda poomine.