Iraagi eksdiktaator ei rääkinud seitsmekuise vangistuse vältel ülekuulajaile oma relvaprogrammidest ega rünnakutest sõjajärgses Iraagis, ütles leht USA kõrgetele ametnikele viidates.

Saddam anti kolmapäeval juriidiliselt Iraagi kontrolli alla, kuid teda valvavad endiselt Ühendriikide väed. Neljapäeval astus ta Iraagi eritribunali ette, mis hakkab tema üle kohut mõistma.

USA valve all olles tegi Saddam mõningaid ootamatuid avaldusi. Näiteks rääkis ta ülekuulajaile, et ründas Kuveiti eeskätt selleks, et oma armeele tegevust leida.

Teisel juhul jutustanud Saddam Timesi andmetel, kuidas tema poeg Uday peksis surnuks isiku, kes oli teda liiga valju muusika mängimisega ärritanud. Eksdiktaator lisas, et pojale õppetunni andmiseks paigutas ta tolle mõneks ajaks üksikvangistusse.

Lehel ei ole andmeid, kas jutt käis 1988. aastal aset leidnud üldtuntud juhtumist, kus Uday peksis surnuks oma isa kammerteenri ja toidumaitsja.

Saddami pojad Uday ja Qusay said surma mullu juulis USA rünnakus.

Üks USA ametnik rääkis Timesile, et Saddam olevat meeleldi rääkinud Baathi partei asutamisaegadest 1970. aastatel, aga muutunud kohe sõnaahtraks, kui küsimused puudutasid ebaseaduslikke relvi või suhteid al-Qaedaga.