“Olge te neetud ja nurjugu teie ettevõtmised,” tsiteeris riigitelevisiooni teadustaja presidenti, lugedes ette tolle kirjaliku avalduse.

“Mida te ütlete oma rahvale ja inimkonnale pärast kõiki neid kuritegusid, mis te olete sooritanud ja kavatsete sooritada?”

“Oleme leidnud selle, mida Jumal meile lubas ja mida meie lubasime usklikele — võime jääda kindlaks ja osutada vastupanu, kaitstes õiglust ja seda, mis on õige,” kinnitati Saddami avalduses. “Aga kas teie ja teie sõbrad olete leidnud selle, mis saatan teile on lubanud?”

Ilmselt Iraaki ründavatele USA vägedele või Ühendriikide presidendile George W. Bushile adresseeritud pöördumises naerdakse välja idee, et iraaklased võiksid ründajaid tervitada.

“Ja mis on saanud teie sõprade sõnadest, et Iraagi armee ja rahvas tervitavad teie kallaletungi ja teie käske täitvat armeed laulu ja tantsuga?”

USA ja Briti väed tungisid ööl vastu reedet intensiivse suurtükitule toel Kuveidist üle piiri Lõuna-Iraaki. Samal ajal pommitati õhurünnakutega Bagdadi.

Pärast sõja avarünnakut neljapäeva varahommikul esines Saddam Iraagi televisioonis ning süüdistas Bushi “inimsusvastases kuriteos”.