Aziz tõrjus pressikonverentsil ka USA ja Briti väiteid, nagu oleks Iraagis avastatud keemiarelvatehas. “Kõik Iraagi juhtkonna liikmed, välja arvatud üks märter, kes suri lahingus Najafi lähedal, on elus ja hea tervise juures ning töötavad tõhusalt,” ütles asepresident.

Iraagi võimud teatasid pühapäeval, et valitseva Baathi partei Najafi osakonna liider hukkus linna lähedal toimunud lahingus.

Iraagi riigitelevisioon näitas esmaspäeval kaht ülekannet Saddamist, kuid pole teada, millal need on salvestatud, ning püsivad oletused, et Saddam võib olla hukkunud või raskesti haavatud.

Bagdadis kohtavad liitlasväed samasugust vastuvõttu nagu Lõuna-Iraagis, kinnitas Aziz.

“Neid võetakse vastu samuti nagu Umm Qasris, Faw’s ja Nassiriyas ning nende iraagi talupoegade poolt, kes Apache (kopteri) alla tulistasid,” kinnitas ta. “Me võtame neid vastu parima muusikaga, mida nad kunagi on kuulnud, ja ilusaimate lilledega, mida nad iial näinud,” jätkas ta, viidates USA ütlusele, et iraaklased tervitavad liitlasvägesid “muusika ja lilledega”. “Me ei paku neile kommi, vaid ainult kuule,” ütles Aziz.

Ta tõrjus ka jutte Najafi lähedal väidetavalt avastatud keemiarelvatehasest. “ÜRO inspektorid käisid selles tehases. See on ainult väike tsiviilotstarbeline tehas.”.