Saatkond tegi ametliku avalduse, vahendab UNIAN.

„08.01.2020 orienteeruvalt kell 6.00 Teherani aja järgi (umbes kell 4.30 Kiievi aja järgi) kukkus pärast õhkutõusmist Teherani Imaam Khomeini nimeliselt lennuväljalt alla Ukraina lennukompanii Ukraine International Airlines lennuk Boeing 737, mis pidi tegema reisi PS752 marsruudil Teheran-Kiiev,” öeldakse teates.

Saatkond märkis, et lennuk kukkus alla mootoriavarii tagajärjel tehnilistel põhjustel. Praegu terroriakti või raketirünnaku versioonid välistatakse.

Veel teatatakse, et reisile ostis pileti 168 inimest. Praegu tehakse kindlaks, kas keegi jättis reisile tulemata ja kas reisijate hulgas oli ukrainlasi. Üheksa meeskonnaliiget olid Ukraina kodanikud.

„Kõik reisijad ja meeskonnaliikmed hukkusid,” kinnitas saatkond.

Hiljem parandas saatkond oma varasemad avaldust, mis terroriakti välistas, ja teatas, et informatsiooni õnnetuse kohta „selgitatakse”. Lisati, et praegused avaldused lennuõnnetuse põhjuste kohta „ei ole ametlikud”.

„Informatsiooni lennuki allakukkumise põhjuste kohta selgitatakse. Igasugused avaldused õnnetuse põhjuste kohta enne mainitud komisjoni otsust ei ole ametlikud,” teatas saatkond.

Komisjoni moodustamisest juhtunu põhjuste uurimiseks teatas Facebookis Ukraina president Volodõmõr Zelenskõi.