Hiina RV tervishoiuministeeriumi teatel oli eelmisel nädalal teada veel 580 kannatanud lapsest. Kõikidel lastel on registreeritud neerukahjustused, vahendab infoagentuur RIA Novosti.

Eksperdid tegid kindlaks, et tüsistused lastel on tekitanud piimapulbrist leitud plastmassi ja liimi tootmises kasutatav melamiin, mis põhjustab hüppelist neerukivide teket.

Asetervishoiuminister Ma Shaowei sõnul võib suurfirma Sanlu Groupi toodetud saastunud piima olla joonud kuni 10 000 väikelast.

Praeguseks ajaks on asjaga seoses juba 19 inimest kinni peetud ning ligi 700 tonni enne 6. augustit toodetud pulbrit müügilt ära korjatud.

Piimapulbriskandaali tõttu tegi võimud täna algust üleriigilise piimatootjate kontrollimisega. Reidide käigus kontrollitakse tootjate kauba ja tehnoloogia vastavust nõuetele.

Infoagentuuri Xinhua teatel toimuvad kontrollid 50 suurimas piimatootmisega seotud piirkonnas, kuhu kuulub ka Peking, Sise-Mongoolia, Xinjiangi-Uiguuri Autonoomses Regioonis, Henanis ja Hebeis, kus asub ka kõne all olevaid suurimaid tootjaid Sanlu.