Puhkusele sõitjad värisesid hirmust, kui purjus kamp neid kogu lennu jooksul terroriseeris, kirjutab Scottish Daily Record.

Kuni 30 meest jooksis laupäeval Ryanairi lennukis amokki. Nad kaanisid alkoholi, hüppasid istmetel, karjusid, ropendasid ning ähvardasid meeskonda ja reisijaid.

Väikeste lastega perekonnad pidid pealt vaatama, kuidas mehed ahistasid seksuaalselt stjuardesse, simuleerisid seksuaalakte ja tegid meeskonnaliikmetele siivutuid ettepanekuid.

Purjus laamendamine lõppes alles siis, kui piloot ähvardas Pariisis maanduda.

Lennukile oli vastu kutsutud Hispaania politsei ja viis märatsejat viidi minema.

58-aastane Fiona Black Ayrist ütles, et tegemist oli kõige hullema lennuga, kus ta viibinud on. „See oli lihtsalt kohutav,“ ütles Black. „Nad olid idioodid kogu lennu jooksul – ma arvan, et stjuuardid kofiskeerisid neilt umbes kümme pudelit viina.“

Probleemid algasid juba enne õhku tõusmist, kui kaht meest ei lastud lennuki pardale.

Seejärel hilines start 30 minutit, sest politseinikud tulid meeskonna palvel lennuki pardale purjus seltskonda hoiatama ja lennuki meeskonnale nõu andma.

„Politsei tuli peale ja rääkis nendega, kuid ei võtnud maha neid, kes oleks tulnud maha võtta,“ rääkis Black. „Tegelikult oleks nad minu arvates kõik tulnud maha võtta. Stjuardess ütles, et ta laseb politseil nad välja visata, nii et kui politsei lihtsalt lahkus, tundsin ma, et see oli ebaõiglane meeskonna vastu, sest see seltskond mõtles ilmselt siis, et nad võivad teha ükskõik mida. Üks tüüp võttis ühe stjuardessidest käsile. Ta kõndis tema selja taga, kui ta käis joogikäruga ringi, ja teeskles temaga seksimist.“

Süütud reisijad olid sunnitud kasutama vaid lennuki esiosas asunud tualette, sest huligaanid muutsid lennuki tagaosa keelutsooniks.

„See, et neil olid kõigil viinapudelid, näitab, et klaaspudeleid saab lennukisse tuua,“ ütles Black.