„Kui lennuk peaks kunagi alla kukkuma, jumal hoidku selle eest, ei päästa teid turvavöö,“ ütles O'Leary Daily Telegraphi vahendusel. „Teil ei ole vaja turvavööd Londoni metroos. Teil ei ole vaja turvavööd rongides, mis sõidavad 120 miili tunnis, ja kui need kokku põrkavad, olete kõik surnud...“

O'Leary püüab saada luba tekitada oma lennukitesse seisukohad õpilastele ja teistele hinnatundlikele, mille pilet hakkaks Euroopa piires maksma üks nael (1,25 eurot).

O'Leary ettepanek on eemaldada lennukitest viimased kümme istmerida, kus vähenõudlikud inimesed võiksid reisida püsti seistes.

Mis puutub maandumisse, siis võiksid püsti reisijad O'Leary arvates lihtsalt käepidemest kinni hoida ja kõik oleks korras.

„Kui öelda reisijatele, et istekoha hind on 25 naela (31 eurot) ja seisukoha hind üks nael, garanteerin ma, et me müüme seisukohad enne välja,“ ütles O'Leary. „Selles pole küsimustki.“

„Euroopa ümbruses ei räägi me võimsate turbulentsidega piirkondadest. Meil ei ole enam raskeid maandumisi. Kui öelda: „Vaata, võta sellest käepidemest kinni, me hakkame maanduma,“ on kõik korras. Me teeme päevas 1500 lendu. Need ei maandu kuidagi külg ees. See on väga rutiinne, turvaline reisimisviis,“ kinnitas Ryanairi boss.

Seisukohad on Euroopa praeguste ohutusreeglitega välistatud. Nendes öeldakse, et reisijad peavad olema õhkutõusmisel ja maandumisel turvavööga kinnitatud.

„Lennundusega on see probleem, et 50 aastat on selles olnud inimesed, kes arvavad, et see on imetabane seksuaalne kogemus, et see on nagu James Bond ja suurepärane ja me kõik lendame esimeses klassis, kui see on tegelikult üks kuradi tiibadega buss,“ kuulutas O'Leary.