„Mina arvasin, et väärtused on väärtused. Selgus, et kõik loomad on võrdsed, aga mõned on võrdsemad. Ja selles mõttes, kui asi puudutab Venemaad, ei pea väga tähelepanelikult väärtusi järgima. <...> Ei taheta lihtsalt näha, sest ilmselt saadakse aru, et see on osa mingist suurest poliitikast, et see on osa mingist suurest protsessist, mitte lihtsalt, kuidas öelda, Eesti võimude tuju. Mul kadusid viimased illusioonid, mis olid seotud sellega, et mulle tundus, <...> et seal on asju, millest räägitakse tõsiselt, väärtustest, sõnavabadusest, õigusest elukutsele ja nii edasi,” lausus Võšinski raadiojaamale Vesti FM, vahendab RIA Novosti.

Võšinski ja Sputnik Eesti peatoimetaja Jelena Tšerõševa esinesid ENPA talvisel istungjärgul 28. jaanuaril.

Teema on suure tähelepanu all, sest sellest kõneles ka Venemaa riigipea Vladimir Putin oma pressikonverentsil. "Mind panevad Eestis toimuvad asjad imestama. Venemaad süüdistatakse läänes meedia allasurumises, aga Euroopa riigid tegelevad sellega ise. Te teete palju ära, katsed häirida teie tööd riigi võimude poolt ei tohi jääda märkamata. See on hämmastav künism. Võimudel ei ole palju teha, igasugused meetmed riigi poolt on ebaefektiivsed ja lisavad ainult vett nende veskile, kes meie maid lahku viivad," teatas Putin.

Olukord Sputniku Eesti büroo ümber halvenes sügisel, kui välispankade kohalikud filiaalid külmutasid propagandaväljaande rahaülekanded ja üürileandja nõudis agentuuri töötajatelt veebruari lõpuks Tallinnas renditud ruumidest lahkumist.

Eesti välisminister Urmas Reinsalu on öelnud, et väited meediavabaduse piiramisest pole tõsiseltvõetavad. "Eesti riigi esindajad annavad OSCE meediavabaduse volinikule ammendavad seletused. Arvestades meedia survestamist Vene Föderatsioonis, on sellised Vene ametiisikute kaebused Eesti peale suisa koomilised," teatas Reinsalu.