Kuuekümnendates aastates naine, kes põeb ka hulgikoldelist skleroosi, kaalus vabastamise hetkel vaid 35 kilogrammi. Ajalehe Expressen väitel on naise seisukord endiselt kriitiline ja ta on ka palunud, et ei peaks kohtusse tunnistama tulema, vahendab Iltalehti.

Süüdistusega seoses tuli avalikuks ka 58-aastase mehe poolt koostatud “seksileping”, mida politsei peab tõendiks selle kohta, et lisaks vabaduse võtmisele sundis mees naist ka seksile. Lepingu “tingimuste” kohaselt oli mehel õigus otsustada naise seksuaalelu üle. Mehel oli lepingu kohaselt aga kohustus “kuulata” naist, kuid lõplik otsustusõigus jäi ikkagi mehele.

Naise allkirja nimetatud lepingul ei ole.

Mees on aga enda kaitseks väitnud, et lepingu näol oli tegu lihtsalt seksuaalfantaasiaga.

Paar elas üheksa aastat 14 ruutmeetri suuruses suvilas, mis asus piirkonnas, kus ülejäänud elanikud olid peamiselt Astrid Lindgreni teemaparki külastavad lastega pered.

Suvila kardinad olid pidevalt ette tõmmatud. Üheksa aasta jooksul nähti naist väljas vaid kahel korral. Toiduks sai ta peamiselt kohvi ja kaerahelbeputru. Tema päev möödus suvila väikesel sohval mitte midagi tehes. Naine on tunnistanud, et mees lõi ja ähvardas teda.

“Miljoneid kordi. Vähemalt selline tunne on mul küll,” kommenteeris naine löömist ja ähvardamist.

Mees oma süüd ei tunnista ning väidab, et nälgimine ja elu väikeses suvilas oli naise enda soov.

“Ta keeldus söögist. Ta keeldus joogist. Ta ei soovinud väljas käia,” väidab mees.

Paarikese eraklikku eluviisi iseloomustab ka tõsiasi, et 58-aastane mees oli juba aastaid varem surnuks kuulutatud.