Wallmarki sõnul tuleks Nord Stream 2 projekti kriitiliselt uurida. Tema sõnul tuleks projekti uurida keskkonna- ja energiapoliitilisest seisukohast, aga ka ennekõike välis-, julgeoleku- ja kaitsepoliitilisest seisukohast, vahendab Verkkouutiset.

„Me elame ajal, kui julgeolekualane seis on nõrgenenud. Läänemere piirkonnas on sellest saanud Krimmi okupeerimise ja Ida-Ukraina praeguste sündmuste järel juba normaalne olukord. Ainuüksi eelmise aasta jooksul on 10 000 inimest surnud ja 20 000 haavata saanud. Seetõttu peame me uuesti läbi mõtlema oma suhtumise Venemaa juhtkonda ja sellesse, mida see teeb. Me ei saa käituda, nagu ei oleks midagi juhtunud. See ei ole „business as usual“,“ kirjutas Wallmark.

Wallmark rõhutas, et Eesti, Läti ja Leedu on juba teatanud, et suhtuvad Nord Streami projekti negatiivselt. Wallmarki sõnul peaks ka Rootsi, Soome ja Taani seetõttu asja kaaluma. Seetõttu peab Wallmark kummaliseks Rootsi peaministrierakonna sotsiaaldemokraatide vaikimist gaasitoruprojekti asjus. Wallmarki sõnul ei öelnud Põhjamaade Nõukogu istungil ükski Rootsi sotsiaaldemokraat sellel teemal sõnagi.

„Seevastu Soome sotsiaaldemokraadid olid aktiivsemad. Endine välisminister Erkki Tuomioja kritiseeris meie algatust ja rääkis turupõhistest lahendustest,“ kirjutas Wallmark.

Wallmark rõhutas, et gaasitoruprojekti juhtiv Gazprom ei ole mingi suvaline ettevõte, vaid tegutseb Vene riigi huvides. Seetõttu peab Wallmark kummaliseks Tuomioja käitumist instungil. Wallmarki sõnul ründas Tuomioja sel teemal ka meediat.

„Vastavalt mainis Tuomioja istungi ajal Läänemere piirkonna arengut, öeldes järgmist: „See militariseerimine ei peegeldu ainult sõjaliste panuste kasvamises, vaid ka meedias, mille propaganda ja sõjaretoorika õitsevad. Me oleme mures infosõja pärast, mille Venemaa on kasutusele võtnud, aga me ei saa olla märkamata, et ka osa Põhjamaade meediast käsitleb sõjakat retoorikat ohtlikul toonil,“ tsiteeris Wallmark.

Wallmarki sõnul on selline Soome-poolne seletus oma aluselt nonsenss.

„RT (varem Russia Today) ei ole sama asi kui Sveriges Radio või Yle Soomes. On nii ohtlik kui ka naiivne vaadata mööda sellest, kuidas Vene võimud kasutavad desinformatsiooni ja propagandat enda huvides ära,“ kirjutas Wallmark.