Norras jäi ilma elektrita umbes 50 000 klienti ja Rootsis umbes 60 000. Neljapäeval kutsuti mõlemas riigis tormi haripunktis inimesi üles mitte välja minema, vahendab YLE Uutiset.

Norra Trøndelagi maakonnas katkes mitmes kommuunis ka telefoniside, mis kardetavasti seab abiotsijad suuremasse ohtu, teatas ajaleht Verdens Gang.

Torm tekitas Kesk-Norras Trøndelagis tõsiseid häireid maantee-, lennu- ja bussiliikluses. Trondheimis peatati õhtupoolikul bussiliiklus ning bussifirma teatal puudutas see umbes 10 000 töölt naasvat inimest. Trondheimi lennuväli suleti mitmeks tunniks, teatas Norra rahvusringhääling NRK.

Rootsis tekitas Ivar kahju Jämtlandis, Härjedalenis ja Västernorrlandis. Torm on murdnud puid, rebinud maha katuseid tekitanud muud materiaalset kahju.

Üks inimene sai tõsiselt viga, kui talle kukkus peale puu, teatas Rootsi Televisioon SVT.

Tormi tõttu suleti õhtul osa Östersundi linnast, sest ringi lendas nii palju prahti. Åres lendas pealt hotelli katus, mis haaras kaasa kõrgepingekaabli ja kandis selle raudteele ning kahjustas jaamahoonet. Rongiliiklus oli juba varem peatatud.

Torm murdis hulgaliselt puid teedele, mistõttu tuli teid sulgeda.