Lääne-Rootsis Värmlandi maakonna maapiirkonnas asuva kooli peale kaevati Rootsi kooliinspektsioonile ning politsei on algatanud juurdluse kallaletungi, ähvardamise ja alaealiselt väljapressimise kohta, vahendab The Local.

Olles saanud teateid nooremate õpilaste laialt levinud kiusamise, ähvardamise ja vägivallatsemise kohta korraldas kooliinspektsioon Lundsbergis etteteatamata kontrollkäigu.

„Raportites oleme me avastanud tõendeid sellise iseloomuga vägivalla kohta, mida kooliinspektsioon ei uuri, seega teavitasime me politseid,“ ütles inspektor Carina Abreu. „See oli tõsine vägivald.“

Abreu sõnul on ebatavaline, et kooliinspektsioon pöördub politsei poole, kuid see, mis koolis aset leidis on prokuratuuri pädevuses.

The Local teatas eelmisel nädalal, et üks Lundsbergi õpilane esitas kaebuse ränga kiusamise kohta.

Ta kirjeldas, kuidas teda peksti, kui ta ruumist lahkudes ei kummardanud, kuidas nooremate õpilaste tubade puhtust kontrolliti vatitükiga ja kuidas ta pidi tegema kätekõverdusi, samal ajal kui vanemad õpilased pesapallikurikatega valvet pidasid.

Ühel juhul ostis üks vanematest õpilastest ekskursioonil IKEA-sse elektrilise kärbsepiitsa, mida hiljem kasutati poisi rinnanibude põletamiseks karistuseks järjekordse väidetava üleastumise eest.