Printsi tungiti kallale pärast kella kolme öösel ööklubi ees ning rünnaku toime pannud mees sööstis Carl Philipi suunas, haaras tal kaelast ning lõi rusikaga näkku. Prints oli parajasti koos oma tüdruksõbra Sofia Hellqvistiga, kes hakkas karjuma ja püüdis kahe mehe vahele minna.

Kuna juhtunut nägi pealt hulk inimesi, siis paljude kinnitusel suundus prints pärast vahejuhtumit koos oma sõpradega sadama poole. Õukonna pressiesindaja Bertil Ternert teatas avalikkusele, et ründajat ei provotseeritud kuidagi ja ta ründas täiesti ootamatult. Ternert ei osanud öelda, kas politseile tehakse avaldus või mitte, küll aga kinnitas ta, et õukond uurib sündmuste täpset kulgu.

Meditsiinilist abi prints ei vajanud ning kogu kuningaperet on juhtunust informeeritud. Carl Philipil läheb asjaolusid arvestades hästi, kuid ta on juhtunust üllatunud ning samuti on tal selle pärast väga piinlik, märkis Ternert kodulehel.

Kui Rootsi kuningal on riigipeana alati turvatöötajad lähedal, siis teiste kuningliku pere liikmete kaitsmise vajadus otsustatakse eraldi. Rootsi kaitsepolitsei ei avalikusta, kas printsil oli Cannes'is ihukaitsja kaasas või mitte, vahendas Helsingin Sanomat.

Vaata intsidendi pilte ja videot Aftonbladeti lehelt!