„Nad olid kõik perfektselt teinud. Ainus, mis nad paljastas, oli see sama röövlimask,“ ütles allikas ajalehele Aftonbladet.

Mehed röövisid Täby Näsby Parkis asuvat Handelsbankeni kontorit ja pealtnägija nägi neid põgenemas tumeda Jeep Cherokeega.

Kui politsei sündmuspaigale jõudis, polnud röövlitest enam mingit märki.

„Seal polnud millestki kinni hakata. Mitte keegi ei teadnud, kuhupoole nad sõitsid,“ ütles allikas Aftonbladetile.

Et tagaotsitav auto leida, pani politsei ümber Stockholmi strateegilistesse kohtadesse patrullid. Aftonbladeti allika teatel oli üks kontrollpunkt maanteel E18 Stäketi juures. Sinise vilkuri abil aeglustati liiklust ja kontrolliti mööduvaid autosid.

Mõlemad politseinikud uskusid endiselt, et peavad tabama Jeep Cherokee. Nad ei teadnud, et kurjategijad vahetasid varsti pärast röövi põgenemisauto tumeda Audi vastu.

Kui Audi Stäketi juures politsei kontrollpunktini jõudis, nägi üks politseinik, et autojuhil – Mårten Tammiharjul – oli röövlimüts endiselt peas.

Politseinikud andsid autole märku peatumiseks. See peatuski korraks, aga kihutas siis kiiresti minema.

Patrull hüppas oma autosse ja hakkas Audit jälitama. Politseinikke hakati aga tulistama ning üks kuul tuli läbi tuuleklaasi ja tabas intrumendipaneeli politseinike vahel. Aftonbladeti allika teatel šokeeris see politseinikke ja nad jätsid tagaajamise. Kui nad sõitu jätkasid, oli Audi kadunud.

Vaid paari minuti pärast tuli Kungängenis röövlitele vastu teine patrull. Röövlid jäid seisma ja avasid tule, millele politseinikud vastasid. Keegi pihta ei saanud. Patrullile tuli appi helikopter. Pärast tulevahetust Bros jätsid röövlid auto maha ja läksid lahku.

Varsti pärast seda tabati Tammiharju ühes hamburgerirestoranis. Tund hiljem tabati ka tema 24-aastane kaaslane Bro elamurajoonis.

„Nad keerasid ise asja kihva. Muidu poleks politsei neid kätte saanud,“ ütles allikas Aftonbladetile.

Neljapäeva õhtul vahistati veel kaks isikut, keda kahtlustatakse rööviga seotuses.