Ahvenamaa politsei asus nüüd asja uurima, sest etteheiteid on tulnud vähemalt risustamise ja krundile volitamata sissetungi kohta. Politsei on suhelnud Vene konsuliga ja dokumenteerinud sündmuskoha, vahendas Ilta-Sanomat.

Rootsi ajakirja Aftonbladet andmetel asus politsei juhtunut uurima Vene konsuli palvel Venemaa soovil. Aftonbladeti andmetel on konsulaat palunud politseil uurida, kas on toimunud ehitustegevus ilma maaomaniku loata.

Tembu taga olid bändi Far & Son liikmed Frej Larsson ja Simon Gärdenfors, kes kirjeldasid tehtut teleprogrammis „Samhällsjudo“. „Kuulsime, et Putinil on siin Ahvenamaal maad ja et ala on seetõttu Venemaa pinnal. Venemaa pinnal pole ilmselt geipropagandat levitada eriti võimalik, nii et me hakkasime geibaari ehitama,“ rääkis Gärdenfors nädalavahetusel.

Christoffer Ahlfors Ahvenamaa politseist ütles Aftonbladetile, et politsei saab uurimiseks kasutada ka meedias ilmunud infot ja pilte.

Uudis Putini maaomandist levis Soome meedias eelmisel sügisel. Saltviki südames asuv krunt on üle antud Venemaa presidendikantseleile, kuid see on registreeritud Venemaa Föderatsiooni nimele. Tehing toimus Pariisi 1947. aasta rahulepinguga, millega Saksamaa omandid Soomes läksid Nõukogude Liidule. Novembris eitas Putini pressisekretär intervjuus ajalehele Nya Åland, et Putinil on Ahvenamaal eraomand.