Palme mõrva uurimine on maailma suurim kriminaaljuurdlus, mis on oma mahult suurem nii J. F. Kennedy mõrva kui Lockerbie rünnaku uurimisest. Kokku on juurdlusega seoses küsitletud 10 225 inimest ja politsei andmebaasides on juhtumiga seoses 87 318 dokumenti inimestest, kellel on seos käimasoleva uurimisega.

Politsei teatel kuluks isegi professionaalil kõigi nende dokumentide läbitöötamiseks üheksa aastat.

Viis politseiametnikku töötab ka täna, 30 aastat hiljem pea täiskoormusega, et jõuda mõrvari tabamiseni. Tegemist on uurijatega, kes kuuluvad niinimetatud „Palme gruppi“ („Palmengruppen“).

30 aastat väldanud uurimine on riigile maksma läinud vähemalt 350 miljonit Rootsi krooni (41 miljonit dollarit). Mõrvari tabamiseni viiva vihje eest on Rootsi riik aga välja pannud 50 miljoni Rootsi krooni suuruse vaevatasu.

Et mõrvajuurdlust jätkata, otsustas valitsus viie aasta eest, mil mõrvast möödus 25 aastat, muuta seadust, et kuriteojuhtum ei aeguks ning uurijatel oleks võimalik oma tööd jätkata määramata ajani.

Jätkuvalt on olemas ka eritelefon, kuhu on võimalik helistada inimestel, kellel on juhtunu kohta infot. Tänavu on võimalik sellele helistada sel pühapäeval alates kella 14 kohaliku aja järgi. Liin katkeb kell 22.

Uurijate sõnul võtab nendega eritelefoni teel jätkuvalt igal aastal ühendust umbkaudu 100 inimest.

Ihukaitsjate saatel ringi käimast keeldunud Palmet tulistati Stockholmis, kui ta oli teel kinost koju.

Palme oli ülemaailmse desarmeerumise häälekas toetaja, seisis vastu kunagisele sõjale Vietnamis, rassilisele segregatsioonile Lõuna-Aafrikas ning sõjalistele režiimidele paljudes välisriikides. See tõi talle palju toetajaid, aga ka vaenlasi.