Mõned Iisraeli kommentaatorid võrdlesid artiklit keskaegsete süüdistustega, mille kohaselt tapsid juudid kristlaste lapsi, et nende verd imeda. Iisraeli valitsuse pressibüroo juht Daniel Seaman ütles, et artikkel mängib põlastusväärsete antisemiitlike teemadega, vahendab Associated Press.

Iisraeli välisministeeriumi esindaja Yigal Palmor ütles, et artikkel on nii jultunult rassistlik ja võib viia selliste vihkamiskuritegudeni, et võimud peavad midagi ette võtma.

Rootsi suursaatkond Tel Avivis teatas, et artikkel on rootslastele sama šokeeriv ja õõvastav kui Iisraeli kodanikelegi.

Artikkel oli illustreeritud fotodega surnud palestiina mehest, kelle kogu keha kattis kirurgiline õmblus, kive loopivatest palestiina noorukitest ning Levy Izhak Rosenbaumist, kelle vahistas eelmisel kuul New Yorgis FBI, süüdistades teda suure vaheltkasuga neerude müümises.

Artikli autor Daniel Boström tugineb Läänekalda ja Gaza palestiinlaste tunnistustele. Palestiinlasi nimetatakse vaid eesnime pidi.

Boström kirjutab, et Iisraelis valitseb siirdatavate elundite nappus ja nimetab, et 1992. aastal alustas valitsus kampaaniat uute elundidoonorite leidmiseks.

„Samal ajal, kui käimas oli see kampaania, kadusid noored palestiina mehed ja toodi viis päeva hiljem öösel oma küladesse tagasi surnuna ja lahtilõigatuna,” kirjutab Boström.