"See, mis toimus, toimus tükk aega tagasi. Selle pärast suuname mina ja perekond pilgu tulevikku," ütles Rootsi kuningas ajakirjanikele, vahendab MTV3

Karl Gustav XVI kommenteeris skandaalset teemat lühidalt pärast traditsioonilise hirvejahi lõppu. Ta kinnitas, et ei ole raamatut lugenud, kuid kavatseb seda teha.

Rootsi kuningakoda oli varem andnud pressikonverentsile tulevatele ajakirjanikele korralduse esitada küsimusi ainult hirvejahi ja mitte paljastava raamatu kohta.

Ajalehe Iltalehti kinnitusel ei soovinud kuningas Karl Gustav XVI aga skandaalses raamatus avaldatud väiteid mingil moel kommenteerida. "Ma ei ole raamatut lugenud ja selle pärast ei saa seda kommenteerida," ütles kuningas.

Samas heitis ta ajakirjanikele ette raamatu ümber tolmu üleskeerutamist. "Mul ei ole aega lugeda päevad läbi raamatuid, nagu teil," ütles kuningas. Midagi rohkem Rootsi riigipeal öelda ei olnud, sest kui kohal olnud arvukad ajakirjanikud üritasid küsimusi esitada, marssis Karl Gustav XVI otsustavalt pressikonverentsilt ära.

Raamatus „Mässumeelne monarh” väidavad kolm autorit, et ansamblist Army of Lovers tuttaval Camilla Henemarkil ja kuningal oli 1990. aastatel suhe. Samal ajaperioodil istus kuningas koos sõpradega paljudel õhtutel Stockholmi kesklinna salakõrtsis.