Kuigi pool sellest rahasummast läheb losside ja kuninglike valduste ülalpidamiseks ning õukonna tegevuse käigushoidmiseks, jääb kuningaperele ka küllalt raha kulutamiseks. Kuningas võib ise määrata, kuidas 60 miljonit krooni ehk ligi seitse miljonit eurot perekonna vahel jagatakse, vahendab Iltalehti.

Õukonna peaökonoom Jan Lindman ütles Expressenile, et põhimõte on, et vabaajakulutused maksab kuninglik perekond oma taskust.

Expresseni arvutuste järgi maksab tavaline rootslane otse kuningale aastas umbes 13 krooni ehk umbes 1,50 eurot. Sellest pool läheb kuningapere käsutusse. Kroonitud peade päevane sissetulek on üsna korralik: Expresseni arvutuste järgi saab kuningas päevas kasutamiseks 336 986 krooni ehk ligi 40 000 eurot.

Lisaks maksutuludele on kuningliku perekonna liikmetel ka märkimisväärsel hulgal kinnisvara, vallasvara ja aktsiaid. Kuningas Carl Gustafil on näiteks 105,3 miljoni krooni (umbes 12 miljoni euro) eest aktsiaid.

Viimati avaldati andmed kuningliku perekonna maksude kohta 2006. aastal. Siis sai pere tulusid 463 962 176 krooni ehk 53 miljonit eurot.

Õukonna tegevuse käigushoidmiseks mõeldud rahast läheb suurem osa söögile ja esinduskuludeks. Toidu, esindusülesannete ja reiside ning tseremooniate eest vastutava õuemarssali ametkond kulutab igal aastal 12,6 miljonit krooni ehk üle 1,4 miljoni euro.

Teised 12,6 miljonit krooni ehk ligi poolteist miljonit eurot läheb puhtalt kuninglike hobusetallide ülalpidamiseks.

12 miljonit krooni ehk üle miljoni euro läheb kuninganna Silvia õukonnale. See osakond vastutab näiteks kuningliku majapidamise ehk teisisõnu korterite puhtana hoidmise eest.

Kroonprintsess Victoria õukond Haga lossis neelab 4,8 miljonit krooni ehk umbes 550 000 eurot.