Kuninga kohta ilmunud paljastusteraamatus kirjutatakse kuninga ja tema sõprade metsikutest pidudest. Lisaks sellele oli kuninga lähikond väidetavalt sidemetes kurjategijatega, et pidudel tehtud pildid avalikkuse ette ei tuleks, vahendab Iltalehti.

Kui TT ajakirjanik küsis kuningalt, kas selliseid pilte võib olemas olla, vastas Carl Gustaf:

„Ei, sellist asja ei saa tõesti olla. On raske kommenteerida midagi, mida sa ei ole näinud ja mida ka keegi teine pole näinud.“

Kuningas eitas ka Atlanta ja Bratislava striptiisiklubides käimist, nagu tema kohta kirjutatud raamatus väidetakse.

Kuninga sõber Anders Lettström on tunnistanud, et püüdis kurjategijate kaudu välja selgitada, millise materjaliga neid šantažeerida tahetakse. Kuningas ütles intervjuus, et ei tea, mis Lettström asja uurinud on. Lettström on oma tegevuse pärast kuningalt vabandust palunud.

Kuninga enese sõnul pole teda kunagi šantažeeritud.

Carl Gustaf ütles intervjuus, et paljastusteraamatu ilmumisele järgnenud aega on olnud raske. Viimaste aegade sündmused pole siisku mõjutanud tema seisukohta selle kohta, millal võim troonipärija Victoriale üle läheb.

Pärast intervjuud imestati Rootsis muuhulgas selle üle, miks kuningas väiteid ümber ei lükanud kohe pärast raamatu ilmumist. Skandaali tõttu on nii kuninga kui ka kogu monarhia populaarsus Rootsis märgatavalt langenud.

Loodetakse, et kuningakoda avatakse tulevikus rohkem välisele kontrollile. Sotsiaaldemokraatide esindaja Sven-Erik Österberg ütles, et alustada tuleks parlamendijuurdlust. Ka kuningakotta suunatavat raha võiks Österbergi sõnul paremini silmas pidada.