Rootsis puhkes skandaal eelmise aasta novembris, kui kuninga väidetavatest seiklustest naistega avaldati paljastusraamat. Kuningas kommenteeris raamatus esitatud väiteid napisõnaliselt jahiretkel olles, kuid kahtlused jäid, vahendab MTV3.

Kuninga seltskonnale ohtra alkoholiga pidusid korraldanud hämara taustaga ööklubiomanik Mille Markovic rääkis, et tegi salaja fotosid delikaatsetest olukordadest, kus kuningas on peaosas.

Mitmed Rootsi väljaanded avaldasid neljapäeval salaja lindistatud vestlused, kus kuninga sõber Anders Lettström üritab palgata tuntud gängsterit ostma ööklubiomanikult mainitud fotod ja lubaduse vaikimise kohta. Mille Markovici sõnul oldi fotode eest valmis maksma kümneid miljoneid Rootsi kroone.

„Lõpupoole räägiti 50 miljonist kroonist,“ väitis Markovic.

Kaubale siiski ei jõutud. Delikaatseid fotosid osta üritanud kuninga sõber ei tahtnud asja Rootsi meediale kommenteerida. Ööklubiomanik Markovic näitas aga pilte päeval TV4 reporterile Johan Stambrole sel tingimusel, et viimane ei ütle, kes nendel on.

Stambro sõnul oli ühel pildil kaks naist omavahel seksimas ja palju mehi, kes vaatavad pealt, teatab Aftonbladet.

Stambro ei tohi öelda, keda ta piltidel nägi, kuid nii tema kui Markovic kinnitavad, et mõlemad naised ja paljud pealt vaatavatest meestest on tuntud.

„Kuigi ma ei saa piltide ehtsust kinnitada, on need väga tõepärased ja sensatsioonilised,“ ütles Stambro.

Ühel hetkel näitas Stambro pildil ühele isikule ja Markovic ütles: „Jah, tema on neist kõigist suurim.“

„Kõik tuleb päevavalgele. Ükskõik kuidas nad püüavad seda takistada, see on võimatu,“ ütles Markovic.