"Nigeeria traagiline juhtum on uskumatu. Itaallasi on alandatud," ütles päevalehe Corriere della Sera kolumnist Antonio Puri Purini artiklis, kus kirjeldas valitsuse "raevu" diplomaatilise intsidendi üle, vahendab BNS. "See on lubamatu löök näkku, ning vabandusest ei piisa."

Briti peaminister David Cameron tegi Montile "olulise telefonikõne" alles pärast traagilisi sündmusi Nigeerias.

Itaalia ekspeaminister Massimo d'Alema kritiseeris päästeoperatsiooni ja ütles, et see oli ilmselgelt minekuvalmis enne Itaalia teavitamist.

"Nõuame selgitusi, miks Briti võimud otsustasid lahingoperatsiooni kasuks meid informeerimata. Tahame asjade tuumani jõuda," ütles ta.

Erakonna Vabaduse Rahvas (PDL) poliitik Fabrizio Cicchitto sõnul oli Nigeerias toimunu "uskumatult tõsine juhtum".

Päästeoperatsioon Franco Lamolinara ja Christopher McManusi vabastamiseks võeti ette, sest Londonile teadaoleva info põhjal kardeti, et nende elud on ohus, märkis Suurbritannia neljapäeva õhtul tehtud avalduses.

Rooma Rahvusvaheliste Suhete Instituudi uurija Raffaello Matarazzo ütles, et Itaalia kõrvalejätmine oli "tõsine diplomaatiline vahejuhtum, mis häbistab Roomat". Tema sõnul tuli diplomaatiline solvang "ajal, kui Itaalia üritab oma rahvusvahelist kuvandit täiustada ja valitsus Euroopa usaldust tagasi võita".

Matarazzo avaldas veendumust, et ehkki vahejuhtum küll mõjutab seniseid Suubritanniaga suhete parandamise katseid, kuid ei kahjusta tõsiselt. "Sellised salaoperatsioonid on väga delikaatsed ning võivad iga kell nurjuda."

Nigeeria president Goodluck Jonathan teatas neljapäeval, et pantvangid tapnud äärmuslased islamistlikust rühmitusest Boko Haram on vahistatud.

Boko Haram, mis tähendab hausa keeles "Lääne haridus on kurjast", tahab kehtestada Nigeerias šariaadiseadusi, ehkki pool riigi elanikkonnast on ristiusku. Rühmitus on võtnud vastutuse kirikute, politseijaoskondade, sõjaväerajatiste, pankade ja õllesaalide vastu suunatud pommiplahvatuste eest peamiselt moslemitega asustatud Põhja-Nigeerias.