Rong peatus Venemaale saabudes kõigepealt Primorje krai Hassani jaamas, kus Kimi tervitasid rahvariides tüdrukud, kes pakkusid vene kombe kohaselt soola-leiba. Kim seda aga proovima ei hakanud, teatas Interfax.

TASS-i teatel palus soola-leiva endale kinkida Korea Rahvademokraatliku Vabariigi peakonsul Primorjes ja ürituse korraldajad täitsid tema palve.

Kim peatus jaamas, et külastada Vene-Korea Sõpruse Maja, mida tuntakse ka Kim Il-sungi Majana.

Analüütikute sõnul otsib Kim toetust pärast seda, kui tema läbirääkimised USA presidendi Donald Trumpiga nurjusid, vahendab BBC News.

Putini välispoliitikanõunik Juri Ušakov ütles, et olukord Korea poolsaarel on viimastel kuudel mõnevõrra stabiliseerunud.

„Venemaa kavatseb aidata igal võimalikul viisil, et seda positiivset arengusuunda tsementeerida,” ütles Ušakov eile ajakirjanikele.

Tegemist on Kim Jong-uni ja Putini esimese kohtumisega. Tema isa Kim Jong-il kohtus tollase Venemaa presidendi Dmitri Medvedeviga 2011. aastal.

Lõuna-Korea välisministeeriumi esindaja ütles, et Venemaa jagab Lõuna-Korea seisukohti Korea poolsaare tuumavabaks muutmise ja rahu kohta.

Varem sel kuul nõudis Põhja-Korea USA välisministri Mike Pompeo kõrvaldamist tuumaläbirääkimistelt, süüdistades teda mõttetuste rääkimises ja paludes ta asendada kellegi ettevaatlikumaga.

Põhja-Korea süüdistas Pompeod veebruarikuise Hanoi tippkohtumise läbikukkumises.

Tuumarelvaalane tegevus näib Põhja-Koreas jätkuvat ning riik teatas, et katsetas sel kuul uut „taktikalist juhitavat relva”, mis arvatakse olevat lühimaarakett.