Hoolimata enamiku ameeriklaste seas kahtlusi tekitavast mormooniusust, suutis Michigani „oma poiss” Mitt Romney vabariiklaste eelvalimised siiski 39% häältega võita, vahendab CNN.


Romney on küll endine Massachusettsi kuberner, kuid ta on Michiganis sündinud ja tema isa George oli tegev Detroiti autotööstuses ja oli aastail 1963-1969 osariigi kuberner.


Romneyle järgnesid 30% häältega New Hampshire’is triumfeerinud Arizona senaator John McCain ja 16% kogunud Iowa eelvalimised võitnud endine Arkansase osariigi senaator ja baptisti preester Mike Huckabee.



Eilse Romney võidu järel muutus olukord vabariiklaste leeris 2008. aasta presidendivalimistele ühtse kandidaadi leidmisega veelgi segasemaks ja ettearvamatuks.


Demokraatide kandidaadid Barack Obama ja John Edwards otsustasid erakonnasiseste erimeelsuste tõttu Michigani eelvalimistest loobuda ja kutsusid oma pooldajaid üles märkima hääletussedelile uncommitted ehk hääletada kõigi kandidaatide vastu. Nende palvele tuli vastu 40% valijatest, 55% andsid aga oma hääle Hillary Clintonile.