„Valitsejad on toibunud nokdaunist, mille nad said allkirjade kogumise ja vene keele referendumi käigus ja nüüd tahavad nad end tulevikuks kindlustada. Nad on tagasi saanud oma jultunud ja ülespuhutud enesekindluse. Peab neilt selle enesekindluse ära võtma. On vaja „meie vastust Chamberlainile“, plaani B,“ kirjutab Linderman, kelle arvates võiks see plaan B olla Latgale autonoomia idee, vahendab Läti Delfi.

„Valitsejate õudusunenägu - see on Latgale eraldumine. Miks mitte aidata õudusunenäol tegelikkuseks saada? Unistus autonoomiast elab enamiku Latgale elanike südameis. Oma parlament, oma maksusüsteem, oma keeleseadused (kolm ametlikku keelt: läti, latgali, vene), oma lipp lõppude lõpuks... Mõistagi, jutt käib autonoomiast Läti Vabariigi koosseisus, kõik seaduse raames,“ kirjutab Linderman.

Lindermani sõnul on see praegu vaid idee: „Järgnevad ka plaan ja konkreetne tegevus, kõik omal ajal. Tõstes lipule Latgale autonoomia idee, saame me, ma olen kindel, tema paljurahvuselise rahva toetuse.“