Lõuna-Soome perekonnal on selja taga raske aasta. Käesoleval aastal paljastus, et nende meestuttav kasutas aastaid tagasi ära perekonna kaht tütart, kirjutab Ilta-Sanomat.

Lisaks oli mees kasutanud ära ka perekonnatuttava tütart. Mees sai suvel aastase vanglakaristuse kolme lapse seksuaalse ärakasutamise eest.

Pedofiiliks osutunud mees on Lõuna-Soomes elava perekonna paariaastase pesamuna ristiisa. Oma ristitütart mees ei kasutanud ära, kuid jubeduste avalikuks tulles soovisid vanemad ristiisast lahti öelda ja helistasid koguduse õpetajale.

“Vanemad olid väga šokeeritud, kui kirikuõpetaja ütles, et ristivanema ja -lapse suhtest ei saa lahti öelda. Kirikuõpetaja soovitas vaid ristiisa ära unustada,” rääkis perekonnatuttav.

Peretuttava andmetel kardavad vanemad tüdruku pärast, kui nendega midagi juhtub. “Vanemad imestavad, et kas kirik õnnistab seda, et pedofiil kasvatab nende tütart,” räägib tuttav.

“Ristivanema üks ülesannetest on hoolitseda lapse kristliku kasvastuse eest. Kuidas võib olla võimalik, et ristivanema ja -lapse suhet ei tohi tühistada isegi siis, kui ristivanem osutub lapse ärakasutajaks? Kirikust võib väga kergelt välja astuda nagu ka abielust, kuid ristivanema ja -lapse suhtest mitte,” imestab ta.

Väikese lohutusena on vanematele see, et ristivanemate arvu võib nüüd suurendada ka pärast ristimist.