Asjatundjate hinnangul saab 51-aastase Martha Rocha üheks peamiseks ülesandeks korruptsiooni vähendamine korrakaitseorganites, vahendas BNS.

"Rocha on väga keerulises olukorras ja tal tuleb jõuliselt lahendama hakata raskeid probleeme. Kus on laialdane uimastikuritegevus, seal on alati ka korruptsioon politseis," tõdes kolmapäeval Rio riikliku ülikooli õppejõud Alba Zaluar, kelle hinnangul on kõige tähtsam kehtestada politseijõududes tugev sisekontroll.

Brasiilia politsei teatas alles eelmisel nädalal, et vahistas Rio de Janeiros 35 ametivenda, keda kahtlustatakse korruptsioonis ja koostöös narkojõukudega. Osariigi julgeolekuministri Jose Beltrame kinnitusel oli tegemist ühe suurima omalaadse operatsiooniga, mis korrakaitsjate korruptsiooni väljajuurimiseks linnas korraldatud.

Ministri sõnul osales suuroperatsioonis nimega "Giljotiin" sadu julgeolekuametnikke. Vahistatud politseinikke kahtlustatakse muuhulgas pistisevõtmises tänava- ja narkojõukudelt.

Üks peamisi kahtlusaluseid on endine politseikomandör Carlos de Oliveira, kes süüdistuse kohaselt sai uimastijõukudelt 60 000 USA dollarit, kui kurjategijaid plaanitavast haarangust informeeris.