„Küsimus ei ole seksuaalse rahulduse otsimises, vaid ma üritasin patsienti võimalikult põhjalikult uurida,” kaitses arst end kohtus Helsingin Sanomate vahendusel.

Väidetavalt mudis meesarst paarikümneaastase naise rindu nagu „saiatainast”, seletamata, milles on asi. Lõpuks olevat arst veel tahtnud maitsta.

„Minu klient tundis otseselt, et teda kasutati seksuaalselt ära,” ütles naise advokaat Pirkko Brax.

Kaitse arvates ei ole arst mingit kuritegu toime pannud. Advokaat Osmo Sippola sõnul toimis arst patsiendi huve silmas pidades ja tema tegevusele on arstiteaduslik põhjendus.

Naine läks 2007. aasta juulis rinna ultraheliuuringutele. Süüdistuse järgi pigistas arst rindu erinevat pidi, hõõrus geeli paljaste kätega rindadele ja kiitis, et rinnad on kaunikujulised. Pärast ultraheliuuringut uuris arst rinda, kust oli tulnud eritist, lähemalt. Kui pigistades eritist ei tulnud, küsis arst, kas ta võiks rinnanibu maitsta.

Naine räägib, et oli hämmastuse ja paanika tõttu sellega nõustunud. Järgmisel päeval võttis ta ühendust politseiga.

Arsti advokaadi sõnul toimus patsiendi rindade uurimine asjakohaselt, ja kuigi meditsiinikirjanduses ei tunta sellist protseduuri nagu rinna imemine, oli sellekski põhjus olemas.

Eesmärk olevat olnud tekitada imemisega alarõhk ja saada rinnast tilk vedelikku, et vajalik uuring läbi viia.