Valimised võidaks kompartei, kogudes 28 protsendi küsitletud Vene kodanike toetuse, teiseks tuleks Ühtne Venemaa 21 protsendilise toetusega. Märtsikuus oli nende erakondade vahe veelgi suurem, nende poolt hääletanuks vastavalt 31 ja 21 protsenti valijaist.

Kolmandale kohale oleks valimistel tulnud marurahvuslik Liberaaldemokraatlik Partei, kes kogus, nagu märtsiski, seitsme protsendi valijate toetuse.

Riigiduumasse pääseksid ka Paremjõudude Liit (SPS), kelle toetus on kahel viimasel kuul olnud kuus protsenti, ning Jabloko, kes on märtsiga võrreldes ühe protsendipunkti võrra populaarsust võitnud, kogudes samuti kuue protsendi hääled.

Ülejäänud erakonnad ei suutnud riigiduumasse pääsuks vajalikku viie protseni künnist ületada.

Seejuures kinnitas 53 protsenti küsitletuist, et osaleks valimistes, kui need leiaksid aset sel pühapäeval. Vähem kui kolmandik — 28 protsenti — ei kavatse valimisjaoskonda minna, ülejäänud 17 protsenti pole veel otsust langetanud.

Samuti selgus gallupist, et enamikku venemaalastest — 66 protsenti — huvitab riigiduuma mandaatide jagunemine parteide vahel. Kakskümmend kuus protsenti vastanuist teatas, et neid huvitab vaid selle erakonna tulemus, kelle poolt nad oma hääle annavad, 17 protsenti teatas, et neid ei huvita valimistulemused hoopiski.

Samas leiab 40 protsenti venemaalastest, et riigi jaoks oleks parem, kui mitte ükski erakond ei saaks duumas enamust, kuna siis oleks seaduste vastuvõtmiseks vaja seisukohti kooskõlastada. Kolmandik — 33 protsenti — on vastupidisel arvamusel, nad tahaksid, et enamuse saaks parlamendis üks erakond.

Küsitluse korraldasid Ülevenemaalise Avaliku Arvamuse Uurimise Keskuse sotsioloogid aprilli lõpus ning selles osales 1600 inimest.

Riigiduuma valimised toimuvad käesoleva aasta detsembris.