Läti Delfi reporteri sõnul on inimesed saabunud miitingule plakatite ja transparentidega, millel nõutakse seimi laialisaatmist, valitsuse tagasiastumist, põhiseaduse parandamist ja rahvale presidendi otsevalimise õigust.

Demonstrantide plakatitel on kirjas „Puhastage valitsus parasiitidest!, „Demakova läks, ka teil on aeg lahkuda“ (Täna läks erru Läti kultuuriminister Helēna Demakova), „Looge uusi töökohti ja päästke paljud pered tragöödiast“, „Aitab valetamisest!“.

Rahva seas on näha erakondade Jaunais Laiks (Uus Aeg) ja Visu Latvija! (Kõik Lätile!) jt lippe ning kohal viibib ka ürituse korraldaja, endine minister, Aigars Štokenbergs, kes suhtleb aktiivselt rahvaga.

Kohal on erinevaid sotsiaalseid gruppe ja kuulda on nii läti- kui ka venekeelset kõnet. Üritusel viibib ka palju noori, kellest mõned käituvad agressiivselt ja väljakutsuvalt.

Läti Delfi reporteri sõnul on õhkkond üritusel üldjoontes rahulik. Miitingut turvavad politseinikud asuvad enamasti platsile viivate tänavate ääres, Toomkiriku platsil endal viibib korravalvureid vähe.

Samas on teada, et korravalvepolitsei on tugevdanud parlamendihoone Seimi valvet.

Korraldaja Aigars Štokenbergs lubas eile ajakirjanikele, et Toomkiriku ette koguneb ligi 30 ühiskondlikku organisatsiooni ja üle 20 000 inimese. Korravalvepolitsei ülem Valdis Bojans ütles aga täna, et sõltuvalt ilmastikuoludest võib miitingule tulla 7000-10 000 inimest.