Läti Delfi teatab, et lendlehtedel on vene ja läti keeles kirjutatud: „Nils Ušakovs: Ei ole läti keele vastu, vaid omaenese väärikuse poolt. Mitte keegi neist, kes annavad allkirja referendumi poolt, ei astu üles lätlaste ja läti keele vastu. Inimesed astuvad üles poliitikute vastu, keda riigi ja selle elanike, sealhulgas lätlaste enda huvid huvitavad kõige vähem. Sellepärast läksin ma ja andsin oma allkirja referendumi korraldamise poolt. Nils Ušakovs, Läti kodanik.“

Lendlehe teisel poolel on allkirjade kogumispaikade aadressid ja lahtiolekuajad. Informatsiooni selle kohta, kes lendlehed trükkida lasi ja kes nende eest maksis, kirjas ei ole.

Ušakovsi pressiteenistusest öeldi, et Riia linnapea pole selle aktsiooniga seotud.

Laupäeval toimunud üritusel „Üksmeel“ kutsus venemeelse erakonna Üksmeele Keskus esimees ja Riia linnapea Ušakovs partei liikmeid ja selle toetajaid üles andma allkiri põhiseaduseparanduse poolt, millega tunnistataks vene keel Lätis teiseks riigikeeleks.

„Üksmeele Keskuse inimestel tasuks seda teha,“ ütles Ušakovs ja lisas, et selles küsimuses on hädavajalik näidata suhtumist, et referendumist saaks signaal erinevate ühiskonnagruppide huvide kaitseks. Ušakovsi prognoosi kohaselt võiks referendum aset leida märtsis.

Ušakovs ütles, et valdab mitut keelt ja tal on ükskõik, millises neist räägib. Ta peab aga enese sõnul tähtsaks aidata neid, kellel on raske.