Korravalvepolitsei ülem Valdis Bojans ütles Riia raadiole SWH+, et politseinikud on valmis ka võimalikuks halvimaks stsenaariumiks. Ta ei välistanud, et pärast massimiitingut võivad toimuda ka erinevad provokatsioonid.

Bojansi arvates võib Toomkiriku esisele platsile Riia südamesse täna kell 17.30ks koguneda sõltuvalt ilmastikuoludest 7000-10 000 inimest. Suurema rahvahulga kogunemisel tuleb ülejäänutel jääda platsi kõrvaltänavatele. Miiting peaks kestma kaks tundi.

Meeleavaldust korraldava partei Teine Poliitika aseesimees Aigars Štokenbergs lubas aga eile, et vanalinna Toomkiriku ette koguneb ligi 30 ühiskondlikku organisatsiooni ja üle 20 000 inimese, vahendab Läti Delfi.

Igal organisatsioonil on kaasas oma nõudmised — näiteks sotsiaalsed garantiid ja Seimi laiali saatmine. President Valdis Zatlers on kutsunud inimesi rahumeelsusele ja avaldanud arvamust, et parlamendi laialisaatmine pole antud hetkel aktuaalne.

Štokenbergs teatas, et kuulduste kohaselt võivad meeleavaldusele saabuda nii nõukogude kui ka natsliku sümboolikaga provokaatorid. Tema sõnul tuleb teha kõik, et igasugused provokatsioonid ära hoida.

„Arvestamata ametlikult määratud korravalvureid, tagab ürituse turvalisust ligi 1000 meie liiget,“ ütles Läti politseinike ühinenud ametiühingu esimehe Agris Suna.

Läti infoportaali NovoNews küsitlus näitas, et 13. jaanuari meeleavaldusest kavatseb osa võtta alla poole — 49,3 protsenti — venekeelsetest interneti kasutajatest.

Respondentide sõnul segab meeleavalduse külastamist töö või Riiast kaugel asuv elukoht. Paljud aga ei usu, et miiting üldse mingit kasu tooks. Või leitakse, et valitsuse tähelepanu saamiseks tuleb korraldada rahutusi.