Riia linnapea Nils Ušakovs teatas, et soovib meelitada Riiga suuremat turistide spektrit kui praegu. „Ainuke probleem on selles, et meil on suur osa neid Briti turiste,“ vahendab Agence France-Presse Ušakovsi sõnu.

„Kui meil oleks teisi turiste, siis ei paistaks niipalju välja need Briti turistid, kes kusevad…ärgem olgem poliitiliselt korrektsed, see on nende spetsialiteet,“ selgitas Ušakovs.

Riial on Briti turistidega, eelkõige nooremapoolsete meestega, olnud probleem juba kaua aega. Palju turiste on arreteeritud ja trahvitud, kui nad on urineerinud Riia kesklinnas seisvale Vabadussambale.

Ka paljud kohalikud elanikud ning turismiametnikudki on väljendanud oma rahulolematust joovate ning lärmavate Briti poissmeeste üle.

Eelmisel aastal vihastas nende peale ka Läti siseminister Mareks Segliņš, kes nimetas neid räpasteks ja isekateks Briti sigadeks. Läti president Valdis Zatlers pidi hiljem diplomaatiliselt oma siseministri väljendusviisi siluma.

Samas on Briti saatkond Riias ka ise mitmel korral vabandanud ja väljendanud kahetsust oma kaaskodanike (küll vähemuse) käitumise üle.