Riia linnavalitsuse kooliameti juht Guntis Helmanis rääkis BNS-ile, et grupp selle kooli 7. klassi õpilasi on asunud vilgast suguelu elama ning avaldab survet klassikaaslastele, kes üritavad seksuaalkontaktidest kõrvale hiilida.

Millise kooliga konkreetselt tegu, ametnikud ei avalda. Prokuratuur on lubanud juhtumi kohta kuu lõpuks järelduse esitada.

“Klassis on tekkinud nii ränk stressisituatsioon, et kõik õpilased vajavad psühholoogi abi,” väitis Helmanis.

Kõige rängema surve alla on sattunud üks tüdruk, kes ei soostunud klassivendadega seksima ja rääkis sellest oma isale. Eelmise aasta lõpus rääkis isa sellest teiste selle klassi õpilaste vanematele, seejärel kooli juhtkonnale, kooliametile, politseile, lastekaitsele ja teistele instantsidele.

Helmanise sõnul pole varem selle kooli kohta halbu teateid tulnud. Samuti avaldas kooliameti juht veendumust, et teistes klassides midagi sellist ei toimu.

Lapsevanemad suhtuvad juhtunusse erinevalt — ühed tahavad oma võsukesi arsti juurde viia, teised on aga agressiivselt meelestatud ja väidavad, et nende lapsed seksuaalvägivallas ei osale. Ajaleht Neatkariga Rita Avize on juba teatanud, et laste seas pidid suguhaigused levima.