Poisi ema on tuntud Riia ettevõtja, Läti ettevõtlike naiste liidu ja rahvusvahelise naisettevõtjate organisatsiooni FCEM liige Natalija Babanova, teatab Vesti Segodnja.

Babanova sõnul saatis tema poeg Anatoli reedel sõbra ühistranspordi peale, et olla kella 23-ks kodus. Perekond elab Riia kesklinnas. Poiss saabus koju verisena ja väitis, et kell 22.30 ründas teda vabadussamba juures kamp huligaane.

Ründajatele ei olevat väidetavalt meeldinud, et Anatolil oli peas valge müts kuldse Venemaa vapi ja punase kirjaga „Rossija”. Teda olevat hakatud julmalt peksma ja läti keeles okupandiks sõimama. Peksjaid olevat olnud kaks ja ülejäänud vaatasid pealt.

Poisil löödi välja kaks esihammast.

„Me pöördusime politseisse. Selle asemel, et kiiremas korras jälitustegevust alustada, kästi meil avaldus kirjutada,” ütles Babanova.

„Aga Anatoli ju karjus! Appi ei tulnud talle aga keegi. Proovi sa vabadussambale läheneda, politsei on kohe kohal. Pissivaid poisse on kinni võetud. Praegusel juhul ei sekkunud keegi. Ma nimetan juhtunut metsikuseks, barbaarsuseks. Vancouveri olümpial võis uhkusega selliseid mütse kirjaga „Rossija” kanda. Kas meil on see keelatud? Kuhu me nii jõuame?” kurtis Babanova.