Maja esimeselt korruselt leiti kahe ja teiselt korruselt viie inimese surnukehad, ütles Läti pealinna tuletõrjeülem Aivars Straume.

Pärastlõunal leidsid tuletõrjujad majast kaheksanda hukkunu laiba.

Päästeteenistuse pressisekretäri Solveiga Smiltene sõnul pole viimase ohvri isikut ega sugu õnnestunud veel kindlaks teha, kuna laip oli tules tundmatuseni moondunud.

Põlengus sai vigastada üheksa majaelanikku ning üks tuletõrjuja.

Viis kannatanut on põletushaavade tõttu ravil riiklikus põletuskeskuses. Keskuse juht Monika Savitskaja ütles BNS-ile, et kolme eaka naise seisund on üliraske.

“Põletused ületavad 60 protsenti kehapinnast, põletada on saanud hingamisteed, samuti on neil vingumürgitus,” ütles Savitskaja, seletades, et need traumad kujutavad endast ohtu kannatanute elule.

Veel kolm inimest on aknast väljahüppamisel saadud luumurdude ja muude vigastuste tõttu ravil traumatoloogia- ja ortopeediahaiglas ning üks mees on samalaadsete vigastuste tõttu Riia linnahaiglas.

Silmasattunud prahi tõttu haiglasse viidud tuletõrjuja pääses pärast esmaabi osutamist koju.

Tules hävisid hoone mõlemad korrused ja pööning. Hommikul kella poole kuueks olid tuletõrjujad suutnud põlengu kontrolli alla saada, kuid kustutustööd jätkusid veel mitu tundi.

Straume kinnitusel võis põlengu põhjustada ettevaatamatu tulekäsitsemine, elektrivõrgu ülekoormus või süütamine.

“Küünlad põlesid korterites laudadel ja muudel mööbliesemetel veel siis, kui meie töötajad sündmuskohale saabusid,” ütles ta.

Teise võimaliku põlengupõhjusena nimetas ta elektrivõrgu ülekoormust.

“Ehkki maja polnud legaalselt elektrivõrku ühendatud, ei saa me välistada ka illegaalse ühendamise võimalust,” nentis Straume.

Kolmanda võimalusena ei välistanud tuletõrjeülem ka süütamist.

“Politsei on juba küsitlenud 22 majaelanikku, kes kinnitasid, et ühes esimese korruse korteris toimus öö läbi pensioni kättesaamise auks joomapidu ning pole üldse välistatud, et kellelgi joobnutest võis tulla pähe tuli valla päästa,” kinnitas ta.

Majahoidja Silvia Gorbaca ütles hommikul BNS-ile, et tuli sai alguse korterist number 8, kus elasid sissekirjutamata inimesed, kes armastasid pruukida alkoholi. “Eile õhtul oli seal jälle joomapidu,” ütles ta BNS-ile.

Gorbaca sõnul elas majas kokku umbes 40 inimest, aga kõik nad ei olnud öösel kodus.

Koduta jäänud inimesed on esialgu paigutatud hotelli, kuid linnavalitsus püüab leida neile korterid, seletas Maris Tralmaks linnavalitsusest. Maha põlenud maja kuulus riigile.