Abiriigisekretär Euroopa asjade alal Daniel Fried ütles, et erimeelsused olid üsna selged, kuid mingit karjumist või rusika lauale löömist ei olnud. Fried lisas, et mõlemad ministrid on professionaalid, vahendab Reuters.

Friedi sõnul ütles Rice Lavrovile, et Lõuna-Osseetia ja Abhaasia iseseisvumise tunnustamine oli üsna tõsine viga ning Venemaal ei ole selles küsimuses mingit märkimisväärset rahvusvahelist toetust ja Venemaa on endale sellega tekitanud tõsiseid probleeme.

Lavrov vastas Friedi sõnul Rice’i teravale kriitikale „tuntud Vene seisukohtadega”. Hiljem New Yorgis esinedes kinnitas Lavrov, et Moskva ei tunne end sugugi isoleerituna, kuid andis mõista, et suhted Washingtoniga on jahedad, eriti mis puutub raketikilbiplaanidesse.

Rääkides Iraani-vastaste sanktsioonide teemal ütles Lavrov, et USA ei tohiks blokeerida Venemaa osalemist juhtivate tööstusriikide G8 kohtumistel, mis omavad tähtsust kogu maailma jaoks ja siis nõuda Venemaalt koostööd piirkondades, mis on USA jaoks tähtsad.

Friedi sõnul olid mõlemad ministrid nõus, et millalgi tuleb kokku kutsuda Iraan-teemaline ministrite kohtumine, kuid kuupäevadest ega kohast ei räägitud. Lavrov oli selles vähem kindel ja arvas, et eksperdid peaksid kohtuma jooksvalt.

Lavrov ütles, et tema ja Rice ei rääkinud Iraani-vastastest sanktsioonidest ja keeldus ütlemast, kas Venemaa toetaks ÜRO-s neljandat sanktsioonideteemalist resolutsiooni. Lavrov lisas, et arutati nii Iraani kui Põhja-Korea tuumaprogramme.